Google Classroom ile Canlı Derslere Katılma

Google Classroom ile Canlı Derslere Katılma

06.10.2020 12130

Google Classroom nedir?

Google Classroom bir sanal sınıf uygulamasıdır. Öğretmenlerin kolayca ödev verip düzenlemesini, verimli bir şekilde geri bildirim sağlamasını ve öğrencileriyle kolayca iletişim kurmasını sağlayan bir uygulamadır. 

 

Neden böyle bir alt yapı hazırlandı?

Zoom programında yaşanan güvenlik problemleri, ID ve şifre sorunları sebebiyle derse giremeyen öğretmen ve öğrencilerimiz için daha güvenilir, alt yapısı daha güçlü olan Google hizmetleri ücretsiz olarak okulumuz tüm öğretmen ve öğrencilerinin kullanımına sunulmuştur.

 

Classroom ile neler yapılabilir?

 

Sistem yöneticisi ya da öğretmenleriniz tarafından oluşturulan sanal sınıf ortamlarında, sınıflara kayıt olmak için size gönderilen davet bağlantısını onayladığınızda/kabul ettiğinizde, artık sizler sanal sınıfın bir öğrencisi olursunuz. Bu sayede öğretmenlerinizin size göndereceği duyuruları, ödev ve soruları görerek bu paylaşımlara katkı sağlayabilirsiniz. En önemlisi de dâhil olduğunuz sanal sınıf üzerinden canlı derslere katılabileceksiniz.

 

 

Google Classroom ile canlı dersi nasıl alacağım?


Google Classroom'a bağlı Google Meet uygulaması sayesinde internet üzerinden canlı derslerinizi alacaksınız. Bununla ilgili video aşağıya eklenmiştir. Dikkatlice izlemenizi tavsiye ederiz.

 

 

Google Meet kullanıma hazır mı?


Evet. Eğer masaüstü ya da dizüstü bir bilgisayar ile derse katılacaksanız herhangi bir kurulum yapmanıza gerek yoktur. Ancak tablet ya da telefonla derslerinize katılacaksanız cihazınızın mağazasından "Google Classroom" ve "Google Meet" uygulamalarını kurmanız gerekecektir. Bu tamamen ücretsizdir.

 


Google neden daha güvenli?


Bu hizmeti kullanabilmek için tüm öğretmen ve öğrencilerimize ad ve soyadlarından oluşan özel bir e-posta hesabı tanımlanmıştır. Derslere katılabilmek için bu e-posta hesapları kullanılacaktır. Belirlediğimiz hesaplar dışından kişiler derslere katılamaz.

 

Öğrenciler e-posta hesaplarına ait ad, soyad, kullanıcı adı (e-posta adresi) bilgilerini değiştiremez!

 

Sınıfınızda bir sorun olduğunda öğrencinin adı, soyadı ve e-posta adresi kayıt altına alındığı için okul yönetimi ve öğretmenler olarak problemin kaynağını direk olarak, zahmetsiz bir şekilde tespit etmiş olacağız.

 

E-posta hesabı ile derse katılan öğrenci Google tarafından kayıt altına alınmaktadır. Hangi kullanıcı saat kaçta derse girdi, kaç dakika kaldı, saat kaçta çıktı gibi sorular bizler için bilinir olacaktır. Sınıf yoklaması anında öğretmen bilgisayarına inecektir. Bu sebeple çok daha güvenli ve esnek Google alt yapısı değerli öğretmenlerimizin ve sevgili öğrencilerimizin derslerini daha sağlıklı bir ortamda gerçekleştirebilmesi için hazırlanmış, okulumuzun tüm öğretmen ve öğrencilerinin kullanımına sunulmuştur.

 


E-posta hesabımı ve şifremi nasıl öğreneceğim?

 

Her öğrencimizin e-posta adresi ve şifre bilgisi sınıf rehber öğretmeni tarafından velilerle paylaşılacaktır.

 


Google Classroom'a nereden giriş yapacağım?


 classroom.google.com adresinden giriş yapılacaktır. 

 


Sorun yaşarsam kiminle iletişime geçeceğim?

 

Yaşadığınız sorununuzu, gerekirse ekran görüntüsünü de alarak "yardim@bbo.k12.tr" adresine mail atınız. Sistem yöneticisi sizinle e-posta yoluyla iletişime geçerek yaşadığınız probleme çözüm bulma noktasında size yardımcı olmaya çalışacaktır.

 

 

Sonuç;

 

Tüm yapılan bu çalışmalar öğretmen ve öğrencilerimizin derslerini daha güvenli, daha huzurlu bir şekilde işlemelerini sağlamak amacını taşımaktadır. Siz sevgili öğrencilerimizden ricamız; değerli öğretmenlerimize, onların sizler için gösterdikleri gayretlerine saygı göstermeniz ve öğretmenlerinize yardımcı olmanızdır. Bizlerin amacı sizi geleceğe güvenle ve doğru bilgiyle taşırken, ülkemize faydalı birer birey olarak yetişmenizi sağlamaktır. Hepiniz bizim için çok kıymetlisiniz sevgili çocuklar. Bu bilinçle; eğitime, öğrenmeye daha çok sarılmanızı ve kendinize mutlu bir gelecek inşa etme noktasında istekli ve kararlı olmanızı temenni ederiz. İyi dersler çocuklar.

 

 

Hazırlanan Videolar:


Google Classroom'a nasıl giriş yapacağım?

 

  Canlı derse nasıl katılacağım?